Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Waar Is Jezus Geboren


Waar Is Jezus Geboren

Waar Is Jezus Geboren?

Bethlehem: De Traditionele Geboorteplaats

De overgrote meerderheid van christenen gelooft dat Jezus werd geboren in Bethlehem, een stad in het huidige Palestina. Deze overtuiging is gebaseerd op het Evangelie van Matteüs, waarin staat: "Toen Jezus geboren was in Bethlehem in Judea, in de dagen van koning Herodes..." (Mattheüs 2:1).

Bethlehem was een kleine stad ten zuiden van Jeruzalem, bekend als de geboorteplaats van koning David. In de tijd van Jezus was het een belangrijk religieus centrum, omdat het de plaats was waar de Tempel van Jeruzalem stond.

Nazareth: Een Alternatieve Theorie

Een minderheid van geleerden gelooft dat Jezus werd geboren in Nazareth, een stad in Galilea (het huidige Noord-Israël). Deze theorie is gebaseerd op het Evangelie van Lucas, waarin staat: "In die dagen ging Jozef op van Galilea, uit de stad Nazareth, naar Judea, naar de stad David, die Bethlehem wordt genoemd, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was..." (Lucas 2:4).

Nazareth was een nederige stad, ver weg van de belangrijkste religieuze centra van die tijd. Het was de plaats waar Jezus opgroeide en zijn volgelingen verzamelde.

Argumenten voor Beide Theorieën

Er zijn aanwijzingen die beide theorieën ondersteunen. Aanhangers van de Bethlehem-theorie wijzen op het feit dat Bethlehem in de Bijbel wordt genoemd als de geboorteplaats van Jezus. Aanhangers van de Nazareth-theorie wijzen op het feit dat Nazareth de plaats was waar Jezus opgroeide en predikte.

Uiteindelijk is de vraag waar Jezus werd geboren een kwestie van geloof. Er is geen definitief bewijs dat de ene of de andere theorie ondersteunt.


Komentar